Vad har livet lärt dig idag?

Pain is the way we learn when we don’t want to learn
Smärta är det sätt på vilket vi lär oss när vi inte vill lära oss

I dag lyssnade jag på Ola Salos sommarprat på podradion. Ola pratade bland annat om hur han besökt ett Ashram i Indien, efter en utbrändhet och fick lära sig den inledande frasen.  Det var spännande att höra hans jämförelser med den kristna tron som han är uppfödd med och där smärta och lidande är ett straff eller en prövning.

bild av ©FredrikSkogkvist, lånad på kingmagazine.se

bild av ©FredrikSkogkvist, lånad på kingmagazine.se

Jag gick och funderade på det där ett tag, hur det fungerar i verkligheten och kom att tänka på en frågan, vad har livet lärt dig idag?

Den frågan fick jag av en av mina SL-kamrater en kväll. Ja… vad svarar man på det? Jag tog det nog inte på allvar först utan tänkte att det var ju också en hälsningsfras. Men så förstod jag att det verkligen var en allvarlig fråga som han tyckte att jag skulle ta mig en funderare på. Så jag tänkte efter en stund och så berättade jag en episod från dagen, där jag verkligen hade funderat och gjort ett ställningstagande. Vi pratade runt detta en stund och jag lärde mig massor av denna till synes enkla fråga.

Det är så lätt att inte lyssna på smärtan utan bara rusa på  utan att stanna upp och reflektera, medan livet faktiskt försöker lära oss en massa saker.

Annonser

Ett svar

  1. Idag har jag än en gång lärt mej att livet blir mycket enklare och mindre ångestfyllt om jag gör det jag ska och inte flyttar fram det i kalendern.Den känslan som då infinner sej är väldigt skön och helt plötsligt känner jag mej så lättad och undrar varför jag dragit på det! Undra hur många gånger livet måste lära mej det, innan det blir en vana?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: