Vi möts på stämman

Jag är inte speciellt förtjust i folkmusik. Men som dansbandsmusik så är det bra i sitt rätta sammanhang. I tre dagar nu har jag lyssnat på dragspel, fiol och en rad andra instrument som jag aldrig lyssnar på annars. Men här tycker jag att det är bra och jag stampar gärna takten eller tar en svängom.

Varför går man då på spelmansstämma om man inte gíllar musiken? Jo för att mötas. Släktingar, familj och vänner. Alla samlas den här helgen och strosar runt och pratar och lyssnar till musik. Redan när de sista tonerna klingar ut, börjar jag längta till nästa år. Och jag känner mig så tacksam för att jag har en familj och släkt som håller ihop och har roligt tillsammans.
 dragspel

Jag spelar ju själv i band och vet ju hur mycket vi övar för att få till en låt. Här går musikanterna omkring med sitt instrument, hittar ett gäng att spela med och sätter igång. Vid ett tillfälle stog jag och lyssnade till ett buskspel där det hördes som om de inte gjort annat än övat de senaste veckorna. När låten var slut säger en av dragspelarna.
– Den där låten hade jag aldrig hört förut. Men hur går sånt till?

Annonser

2 svar

  1. Ja, det är nog inte alla som klarar det 🙂 Men det är härligt att lyssna till improviserad musik! Roligt att höra att det var trevligt i helgen. Själv har jag haft en riktigt avslappnad helg. Nu väntar jag på att maten ska bli klar. Har haft tvättstugan idag och det blev tio vändor upp och ner för alla 5 trapporna. Tar på krafterna! 🙂

  2. Det var jätteroligt, men dumt med kolhydrateffekten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: