Skolstart

Snart är det dags för sonen att börja skolan efter sommarlovet. Hur gick det till när han redan ska börja mellanstadiet? Har vi inte råkat hoppa över nån klass?

Jag minns som i går när jag själv skulle börja mellanstadiet. Jag vet till och med vad jag hade på mig för det finns en bild på mig och mina två kompisar när vi är på väg till skolan. Jackan tyckte jag var riktigt snygg minns jag, även om jag hade lågbudgetvarianten. Men knästrumpor? Allvarligt? Hur kunde jag gå med på det när jag skulle börja 4:an?

Jag, Inger och Eva

Jag, Inger och Eva

 Det var lite extra spännande den här dagen också, för nu skulle vi får börja på den stora mellanstadieskolan, och få ny fröken. Ulla hette hon, och hade alltid kjol, jumperset och pärlhalsband. Hon var rätt kraftig och jag minns hur hon liksom hissade upp brösten på katedern när hon satt.

Sonen går kvar på samma skola men får ny lärare och en del nya skolkamrater. Han är inte särskild spänd. Inte ännu i alla fall. Och jag vet att det kommer att bli en kamp om kläderna innan han kommer i väg första dagen. Då ska jag tänka på min mamma som fick på mig knästrumpor.

Annonser

5 svar

  1. Knästrumporna är väl en sak.. men att man fick ha så där VÄLDIGT kort kjol när man skulle börja 4:an….! Ojoj. Och hellre knästrumpor än dom där byxorna som hon längst till höger har haha.

  2. Jag tycker ni ser ut som tre skolfröknar! Minns när jag började mellanstadiet, då skulle vi få en magister å de var ”märkvärdig” de.

  3. När jag skulle börja fyran fick jag en ”riktig” magister. Han var alltid klädd i svart kostym och överrock samt spatserade runt på skolgården i galoscher! så hans svarta lågskor blänkte alltid rena när han gick mellan bänkraderna.
    Undrar just när läraruniformen ändrades från jumperset och svart kostym till t-shirt och jeans? Möjligen samtidigt med sänkning av lärares reallöner.

  4. Waow, vilka bönor och vilka spiror som framhävs av knästrumpor och kort kjol:) Ser att det är mycket knästrumpor i butikerna, ska jag grabba ett par eller har du redan försett dig?!

  5. Lena – ta ett par till mig också är du snäll. Vad gör man inte för att få lite snygga ben 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: