Frukostbuffé

Första dagens vilt stirrande över en gigantisk frukostbuffé har nu utvecklat sig till en målmedveten promenad i matsalen. Först passera brödbordet, två mackor på rosten, därefetr krångla sig förbi omelettkön och hämta en tallrik. Tillbaka till rosten i lagom tid för att vända på mackorna och vänta en stund medan de rostas på andra sidan. Mot bordet med det söta brödet för att välja morgonens croissant. Raska steg mot tillbehören. En slev hummus och skivade oliver på den ena brödskivan och en skiva ost och ett paket aprikosmarmelad till den andra. (Fast idag var jag lite wild & crazy och tog en jordgubbsmarmelad i stället) En liten promenad mot frukten och några skivor apelsin (mycket söt och god) En sväng mot youghurt och musliavdelningen för några dadlar och fikon. En snabb översyn över matsalen för att hitta ett ledigt bord. Sedan får man vänta. Först på bestick, sedan efter en stund en kopp och efter ytterligare en stund fråga om kaffe eller te, som vi väntar ytterligare en stund på.

Idag hände det oväntade att vi fick frågan om kaffe eller te SAMTIDIGT som vi fick besticken. Förmodligen eftersom vi hade en kvinnlig servitör.

Vi avstog sniglarna som såldes utanför marknaden

Mackan med hummus är en nödåtgärd eftersom man kan äta den innan man få besticken, och slipper svimma av blodsockerfall under väntetiden.

Det är spännande hur snabbt vi skaffar oss rutiner. Hemma går morgonens rutiner som på ett löpande band. Man skulle säkert kunna klocka tiden mellan sängen och kaffebryggaren och få samma tid varje dag. Sen följer resten av dagen på ungefär samma sätt. Kanske dyker dett upp någon på kontoret och det blir ett avbrott, men annars rullar det mesta på efter samma rutiner dag efter dag.

Utanför turiststråket

Min målsättning nu är att göra något oväntat i alla fall någon gång i veckan. Små saker bara, men något som går utanför rutinen. Det kommer att bli svårt, och det kommer att krävas en anstängning, men det kommer att berika. Hur ska det gå?!

Annonser

3 svar

  1. Jag är skeptisk, Jösses!

  2. […] morse blev det ett ofrivilligt brytande av rutiner. Jag har väldigt inrutade morgonrutiner. Jag gör saker i samma ordning och äter samma frukost. I […]

  3. […] Bryta .rutiner får bli den första av de punkter som vi arbetade fram i Marocko för snart två år sen. Vi fick under veckan fram sju stycken.Lite som de sju dödssynderna fast tvärtom. Tanken var att vi, om vi levde efter dessa, skulle få ett liv med mening. Så här skrev jag då… […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: