En happy hippiedog

Nu är det dags för min happy hippiedog att bli en happy dog. Dreadsen ska bort. Vårvintern är den jobbigaste perioden ur hundvårdssynpunkt. I vår by behöver inte sopbilen komma och ta bort sand efter vintern, för den tar vi hem lite i taget vid varje promenad.

När vi kommer hem går the happy dog självmant in i duschen och genomlider avsköljning av promenadens sandskörd. Sen torkas han med handduk. Efter några veckor med denna behandling är benen fulla av dreads, och hunden förvandlad till en hippiedog.

A happy hippie dog

 I dag började förvandlingen. Vi tar lite i taget. Det blev en rejäl hög med urkammade dreads. Det är en mycket tålmodig hund som snällt står på klippbordet en lång stund. Lite gnälls det när det river och sliter i tovor, men vi brukar ändå komma igenom detta som goda vänner.

Blöthund

Sen var det dags för bad. Efter det är både hund och badare lika blöta. Nu tar vi en paus till i morgon, och den ljuva doften …hrmmm…av blöt hund lägrar sig i huset.

Annonser

2 svar

  1. Men håll med om att blöt ren hund luktar bättre än blöt smutsig hund! Jag har själv en cocker spaniel och det är alltid lika intressant att se vad vi fått med oss hem från promenaderna. 🙂

    • Det är som en skattjakt varje gång 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: