Bryta rutiner

Om nu någon trodde det så har jag inte glömt uppdraget Livet med mening. Under marockoresans första dagar så arbetade vi ju med det, att hitta vad det är som ger livet mening. Vi kom fram till sju punkter. Lite som dom sju dödssynderna fast tvärtom. Jag letar fortfarande efter ett bra namn…

Punkterna är…skratta, inte tänka så mycket, engagera sig, våga, ha tillit, säga Ja! och bryta rutiner. Jag kommer att återkomma till de här punkterna framöver. Fundera och reflektera lite mer kring var och en och naturligtvis ge exempel. 

I morse blev det ett ofrivilligt brytande av rutiner. Jag har väldigt inrutade morgonrutiner. Jag gör saker i samma ordning och äter samma frukost. I alla fall periodvis. Jag kör in mig på en slags frukost och sen håller jag mig till den under några månader eller ibland ännu längre. Just nu består min frukost av ett glas juice, som jag tar mina algtabletter till, ett hårdkokt ägg med majonnäås, en tallrik turkisk yoghurt med blåbär, valnötter och honung, kaffe.

I natt har det varit tjuvar hos oss. I alla fall i kylskåpet och frysen. För det fanns varken yoghurt, juice eller blåbär. A-fil och hallon fick det bli istället och, tack och lov att det fanns, ett ägg. Så nu ska jag gå ut i den här dagen lite vilsen. Känns som om det kan gå hur som helst.

Annonser

2 svar

  1. Bryta eller byta rutinen, kan också vara relevant. Känns som om du är modig och har tillit kan det ju bli en toppendag. ja menar, börja dagen med fil och hallon
    -Jösses!

    • Ja nu snackar vi wild and crazy!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: