Lantisar i stan

Det behövdes bara ett besök på frukostrestaurangen så var vi kända. Det är lite virrigt när vi ska försöka förstå hur allt fungerar här. Vi är långt ifrån så coola som de andra som äter på samma ställe. Men i motsats till oss så går de ganska obemärkta förbi, medan vi får breda leenden, frågor och hopp om en bra dag, när vi går därifrån.

Men trots alla stapplande försök så finner vi oss väl tillrätta och får många ”kamrater” på köpet. These are my costumers! gastar säljaren till sightseeingturen, när vi vänder oss till någon av hans kollegor med en fråga.

Dottern har redan agerat guide, så hon såg nog hemmastadd ut i stan för den förbipasserande som frågade efter vägen till Empire State Building. Dottern pekade och förklarade hur man skulle gå. På frågan hur många kvarter det kunde tänkas vara, svarade hon sanningsenligt…Many!

På promenad i Central Park

Trots alla skyskrapor, coola butiker och fantastiska restauranger vi sett och besökt, så är det hittills Central Park som dargit ner mest ovationer från oss alla. Vi strosade runt en god stund i går i det vackra vädret och hade inte nog med lovord. Jag funderade med de andra vad det är som gör att det ställe som ser mest ut som hemma är det som vi gillar bäst.
– Här vet man att bakom skogen ligger värsta coola staden medan hemma är det bara mera skog, sa dottern. Klokt tänkt!

Annonser

2 svar

  1. Ja, det var verkligen klokt tänkt 🙂 Så härligt ni ser ut att ha det! Mycket intressant läsning här i bloggen. Alla möten och upplevelser – sannerligen spännande att ta del av!

  2. Oj vad jag bli avundsjuk. Har aldrig haft någon längtan att besöka N.Y, men kommer jag att tänka om sen jag följt din resa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: