En dag på stan

I går morse började vi dagen med att äta på vårt ”gamla” frukostställe Blaker & Todd, som ligger bredvid det hotell där vi bodde förra året. Eftersom det bara ligger nåt kvarter härifrån, och på väg till Grand Central Station, så kändes det lämpligt. Det var skönt att känna sig lite hemma också.  Minns hur förvirrade vi  var första morgonen vi åt där vid vårt förra besök. Men eftersom Klara glömde säga till om mjölk i kaffet, och fick gå tillbaka och göra det, kan vi inte gå dit mer. Det var nämligen det mest pinsamma som hänt, enligt henne själv. Med tanke på allt pinsamt som jag gör, borde hon vara härdad, men tydligen inte.

Frukost på Blaker & Todd

Vi hade siktet inställt på Greenwich Village den här dagen, och tog tunnelbanan dit. Vi hittade fantastiska klänningar i second handbutikerna, men när sjutton ska man ha en sån? Roligt att prova var det i alla fall. Vädret var inte alls lika varmt idag, men solen sken och vi tog en rast på Washington Square. Plötsligt kom en ung man dragandes på ett piano. Satte sig mitt på torget och började spela. Vem sa att det är enkelt att vara gatumusiker?  Vi blev sittande länge där, lyssnade på musiken och tittade på folk.

Vacker musik på Washington Square

Spring Street i SoHo var nästa mål. Vojne vojne! Nu har vi verkligen hittat vårt shoppingnirvana. Men orken tog slut och vi bestämde oss för att åka hem och vila en stund, innan kvällens äventyr.

"Hemma" på Times Square

Efter en dusch och provning av dagens ”fynd” la vi oss för att ta en liten tupplur. Klockan var 1 när vi vaknade och det var bara att inse att nån kväll på stan blev det inte denna dag.

Nyvaken

I morse lyxade vi till det och tog frukost på säng. Det är ett ganska behagligt liv det här.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: