Plötsligt blev jag 90 år

Nu vet jag hur jag kommer att bli när jag blir gammal och skröplig. Gnällig!!

Min rygg har varit en följetong sen jag var 17 år och satt på en skenande häst som valde att ta vägen in i en hölada. Jag var för feg för att slänga mig av, så istället bedömde jag att jag skulle komma igenom dörren om jag lutade mig ner. Det gjorde jag inte. Idag inser jag att jag hade en väldig tur som bara har några kotor på glid efter händelsen. Jag hade lika gärna kunnat bryta nacken.

Genom åren har jag vant mig vid att ha så gott som ständig värk. Oftast inte mer än att jag klarar av att ignorera den men ibland går det över gränsen. Jag går på regelbundna behandlingar och håller det på så sätt på nån slags rimlig nivå. Jag har hittat en bra kvinna här i stan som jag går till. Trots det så hände nåt i torsdags och jag kände direkt att det här kommer inte att gå bra.

På fredagen när jag skulle kliva ur sängen skedde det med stort besvär. När jag äntligen kravlat mig upp var det nästan omöjligt att gå. Minsta lilla obalans så högg smärtan i. Det var då det började…gnällandet. Oj så synd det var om mig. Inte gjorde det saken bättre att jag samtidigt drabbats av en ”mancold”. Vi hade bestämt en tur med bilen för att titta på en sak som jag ska avslöja lite längre fram, och sedan åka och handla. Att ta sig in och ut ur bilen var ett stort äventyr, liksom att gå de korta sträckorna det var frågan om. Inne på affären stödde jag mig på kundvagnen som om den var en livlina. Det var inte utan att jag önskade att jag haft en rullator.

Det var när jag stapplade runt bland hyllorna som jag insåg det förfärliga. Jag kommer inte att bli rolig att ha att göra med när ålderskrämporna smyger sig på. En pina för min familj närmare bestämt. Jag skulle inte bli förvånad om jag blir utannonserad på Blocket under bortskänkes. När jag tänker närmare på saken kanske jag ska kolla om det inte redan ligger en sån annons ute…

Annonser

Ett svar

  1. Vi säljer dig på y-loppan! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: