Tvättstugan

Idag har jag tvättstugan. De senaste 30 åren har jag haft tvättmaskin i min bostad. Det har jag nu också men den ska bara användas i nödfall eftersom  det egentligen inte är tillåtet i de här lägenheterna. Så detta med tvättstuga är något som jag är ovan vid och jag inser att det är en viss inlärningsperiod innan jag vant mig.

Jag brukar se till att jag bara har en sak inbokad varje dag. Annars blir stressnivån för hög. Idag har jag två eftersom jag har ett nannyuppdrag på eftermiddagen. Nu är det så mysigt att jag inte räknar det som en aktivitet förutom att jag måste passa tiden. Det är ett stressmomenet mest för att jag alltid gör allt i sista sekunden. Det gäller att gå hemifrån i tid för att hinna med bussen.

Nu var det bra att ”någon annan” bokade tvättstugan idag. Tvättkorgen var helt överfull och garderoberna började gapa tomma. Att tvätta i tvättstugan innebär att mycket tvätt kan processas på kort tid. Men det innebär också ett rännande i trapporna och passande av tid. Aldrig går en timme så fort som mellan maskinbytena. Jag hinner knappt komma upp i lägenheten så är det dags att springa ner igen.

När jag var liten hade vi ingen tvättstuga i huset där vi bodde utan fick gå till en i höghusområdet där dom läskiga barnen bodde. Det här var som ett litet äventyr. Mamma och tant Stina tog med sig fika och så tillbringade vi hela dagen där. De tvättade, fikade och pratade under tiden som maskinerna gick. Sen var det dags för centrifufugering i den spännande centrifugen och mangling i den farliga mangeln som jag fick hålla mig långt ifrån. Kanske sitter det där med farligheten fortfarande i för jag manglar inga lakan. Innan mangeln gjorde sitt jobb skulle lakanen vikas. Det gjorde mamma och tant Stina tillsammans. Jag satt på golvet under för det var så mysigt när håret fladdrade. Ni fattar att jag inte var så krävande på underhållning på den tiden.

De här lapparna som brukar uppmana till att ta bort luddet ur torktumlaren med avslutning Din mamma jobbar inte här, finns inte i vår tvättstuga. Här har vi nämligen en mamma som gör det. Jag.

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: