Flashback

Under de dagar jag tillbringat i Stockholm har snön smält bort i Göteborg. Det som förundrar mig mest är att gräsmattorna är gröna. Nu tror jag inte att det skett över en natt, det är nog så att de varit det under snön hela tiden.

En blick på termometern innan promenaden idag sa mig att nu måste vårjackan tas fram. Tidigare idag när jag satt på balkongen värmde solen skönt på näsan. Innan det var dags för mig att gå ut hade den dock försvunnit. Under promenaden slog det mig att det kändes som det väder som brukar infinna sig runt sista april i Norrland Inland. Ni vet när man förnimmer den första doften av grönt som börjat spira, samtidigt som man inte riktigt kan bestämma sig för om det är varm eller kallt. Då man vet att snart kommer explosionen av grönska. Nu vet jag inte om det är så här, det får jag helt enkelt rapportera om vid ett senare tillfälle.

När jag gick där och försökte fånga upp lukten efter att jag känt den första gången fick jag en flashback. Från mitt inre dök det upp en bild av en liten flicka i röd vinddress, galonbyxor och stövlar. Bilden har sparats i 26 år insåg jag, och idag var det något idag som triggade fram den.

Den där röda vinddressen kom till användning tre år senare och såg då helt oanvänd ut. Det ledde fram till nästa tanke. Den yngre dottern kunde ärva kläder som så ut precis som när de användes första gången, och hade kunnat användas till ytterligare två barn. Om nu dessa barn hade varit flickor. Pojkar utsöndrar nämligen en slags syra som fräter sönder kläderna inifrån. Ofta får de åka i soporna innan de ens är urväxta.

Jag ser fram emot den närmaste tidens promenader och de flasbacks som kommer att dyka upp då.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: