Julafton

Vaknade i morse av ljud nerifrån köket. Någon kokade gröt. Försökte ropa utan lycka. Att kliva upp var uteslutet så jag skickade ett sms. ”Kom ihåg att gröten ska kokas på den laktosfria mjölken”. Fick till svar ”Japp”. Sedan kunde jag vända på mig och slumra en stund till.

julafton1

Medan vi åt grötfrukost kom hustomten och skottade gården. Innan jag åkte hit beställde jag snö. Och jag måste säga att jag är mycket nöjd med leveransen.

Vi är ganska bra på att prata och har bestämda åsikter i vår familj, så diskussionen efter frukost blev spännande och upplivande. Vi konstaterade att alla ärvt den envisa genen från min pappa, inklusive jag…

julafton

Sen var det dags att snabbt bege sig ut i snöstormen med hundarna. Jag hade bestämt att jag för en gångs skull skulle se Kalle Anka från början till slut, så jag skulle vara fixad och klar innan. När jag kom tillbaka var jag siste man in i duschen. Det blev en uppiggande dusch då varmvattnet inte räckte hela vägen, om man säger så.

julafton3.jpg

Så här tycker jag att en bro ska se ut. Lykta, granris och sparkarna som står redo.

julafton4

Det är verkligen superlyxigt att sätta sig vid dukat bord. Det enda jag bidrog med till årets julbord var två sorters sill som jag köpt hos fiskhandlaren. Dom stod kvar i kylskåpet borta i vårt lilla hus…

julafton5

Här i Norrlands inland serveras det halländskt julbord med rimmat fläsk- och nötkött, bruna bönor och grönkål. Samt allt annat som hör julbordet till. Och som grädde på moset ris á la malta. Mätt? Jo tack.

julafton6

Promenaden hem var skön och välbehövlig. Som ni ser gick vi hem före kl.23 då gatlamporna släcks. Går man då en bit från husen så ser man hur många stjärnor som egentligen finns på himlen. Ja…inte alla så klart. Men så otroligt många fler än de man ser där det alltid finns belysning.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: